Koffiecups
Home > Cases > Verspillingsfabriek

Verspillingsfabriek

Een derde van het voedsel wereldwijd wordt verspild. In Nederland gaat het om 2,55 miljoen ton of 41 kilo voedsel per persoon. Het tegengaan van deze verspilling is een belangrijke doelstelling van de overheid en de bedrijven die zijn aangesloten bij de Stichting Samen tegen voedselverspilling.

Milgro is een partner van De Verspillingsfabriek in Veghel, een bedrijf dat reststromen vanuit de voedingsindustrie een nuttige bestemming geeft. Via een zelfontwikkelde grondstofmanagementsysteem wordt het aanbod aan verspilde groenten van klanten van Milgro inzichtelijk, en kan de Verspillingsfabriek deze groenten afnemen. Daarbij zorgen we ook voor afstemming over de vereiste kwaliteit. De producten van De Verspillingsfabriek zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar.

Als Wastelab en Milgro maken we onderscheid tussen vermijdbare en niet-vermijdbare verspilling. Het mooiste is natuurlijk als er helemaal geen reststromen ontstaan, bijvoorbeeld door vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Maar met voedingsproducten is dat niet altijd haalbaar. In dat geval proberen we als Wastelab de meest hoogwaardige oplossing te vinden en er humane voeding van te maken. Als dat niet mogelijk is zijn er vaak andere alternatieven, zoals diervoeder of insectenteelt.

Contact

Pittsburghstraat 31
3047 BL Rotterdam
010 - 238 03 10
www.wastelab.nl

Neem contact met ons op om te zien hoe Wastelab je kan helpen.
Bel 010 - 238 03 10 of mail Erik of Michiel.

Wastelab is onderdeel van Milgro, de technologie- en outsourcingpartner voor duurzaam grondstoffenmanagement.