Koffiecups
Home > Cases > Insectenteelt

Insectenteelt

In Nederland importeren we veel eiwitten voor ons veevoer, onder meer in de vorm van soja, dat vaak uit Zuid-Amerika komt. Insectenteelt speelt binnenkort een belangrijke rol in het vervullen van onze behoefte aan eiwitten.

Insecten als de zwarte soldaatvlieg (black soldier fly), of eigenlijk hun larven, leven op reststromen van de voedingsindustrie, en zetten deze zeer efficiënt om in hoogwaardige eiwitten en vetten. Op dit moment worden die reststromen vaak vergist, en gaan de in de voeding aanwezige nutriënten grotendeels verloren. De insecten-eiwitten worden gebruikt als grondstof voor aquacultuur zoals zalmkweek (waar insecten-eiwit een vervanger is van vismeel waardoor er minder wilde vis gevangen hoeft te worden) en pet-food, maar de verwachting is dat binnen afzienbare termijn ook levering als veevoer (wettelijk) mogelijk wordt.

Met Wastelab hebben we ervaring opgebouwd door verschillende typen reststromen aan insecten te leveren, en weten we welke stromen hier het meest geschikt voor zijn.

Contact

Pittsburghstraat 31
3047 BL Rotterdam
010 - 238 03 10
www.wastelab.nl

Neem contact met ons op om te zien hoe Wastelab je kan helpen.
Bel 010 - 238 03 10 of mail Erik of Michiel.

Wastelab is onderdeel van Milgro, de technologie- en outsourcingpartner voor duurzaam grondstoffenmanagement.