Koffiecups
Home > Blog > Met de stok of de wortel?

Met de stok of de wortel?

Drie koplopers op het gebied van afval- en grondstoffenmanagement, Milgro, SUEZ en Renewi, deelden het podium op het nieuwjaarsevent van MVO Nederland om een discussie te leiden over hoe we de transitie kunnen maken van de huidige lineaire economie naar een circulaire economie. Met de afvalbak als vertrekpunt. Deelnemers aan de workshop dachten mee over de manier waarop dit moet gebeuren.

“We moeten meer verleid worden om het goede te doen”, aldus Laurens Groen, CEO van Milgro. “Vroeger was milieu iets voor geitenwollensokkentypes, tegenwoordig is het cool.” Hij krijgt bijval vanuit de andere panelleden.

 Serge Flantua, Director Sales (SUEZ), is het met Laurens Groen eens dat er positieve drijfveren moeten zijn, maar hij vindt ook dat de consumenten en bedrijven niet makkelijk te bewegen zijn: “Er is eerst een schaarste van grondstoffen nodig om bewustzijn te creëren en ons zorgvuldiger met grondstoffen te laten omgaan”.

Gijs Derks, Commercial Director van Renewi Nederland beaamt dat en vult aan dat er meer businesscases en innovaties met afvalstromen moeten komen: “En waarom hebben we nog geen circulaire campus, waarin we gezamenlijk werken aan afval- en grondstofinnovaties?” Ook belastingen op het gebruik van grondstoffen kunnen helpen.

Zowel de stok, als de wortel dus? In elk geval is samenwerking nodig om de transitie te maken, door producenten, retailers, overheid en consumenten. Uiteraard vervullen bedrijven in de afval- en recyclingsector hierbij een belangrijke rol. 

Woensdag 24 Januari 2018
Auteur:
Erik Hoeksema
Terug naar overzicht
Contact

Pittsburghstraat 31
3047 BL Rotterdam
010 - 238 03 10
www.wastelab.nl

Neem contact met ons op om te zien hoe Wastelab je kan helpen.
Bel 010 - 238 03 10 of mail Erik of Michiel.

Wastelab is onderdeel van Milgro, de technologie- en outsourcingpartner voor duurzaam grondstoffenmanagement.